Μαθαίνουμε Ιταλικά όπου κι αν είμαστε

Ακόμα και αν είστε σε μία απομακρυσμένη περιοχή, μπορείτε να απολαμβάνετε ένα ιδιαίτερο μάθημα. Σε όποιο σημείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού και αν βρίσκεστε μπορείτε να κάνετε μάθημα, αρκεί να έχετε έναν υπολογιστή ή tablet με σύνδεση στο internet.

Σύγχρονος τρόπος εκμάθησης με πρωτοποριακές μεθόδους

Πρωτοποριακές μέθοδοι διδασκαλίας, ευχάριστο μάθημα, πολυετής εμπειρία. Έχετε όλο το διδακτικό υλικό στον υπολογιστή σας σε ηλεκτρονική μορφή, αν θέλετε μπορείτε να το εκτυπώσετε, και το έχετε για πάντα μαζί σας.

Ιταλικά στα μέτρα σας

Με τα online μαθήματα δεν πρέπει να προσαρμόζετε το προσωπικό σας πρόγραμμα στις ώρες των μαθημάτων, αλλά το αντίθετο: δημιουργούμε ένα πρόγραμμα για τα μαθήματά μας που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.

Μαθαίνουμε εύκολα και ευχάριστα

Τα μαθήματα είναι εύκολα, ευχάριστα και με εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Μιλάμε, διαβάζουμε, γράφουμε, καταλαβαίνουμε και αποκτάμε δεξιότητες στα ιταλικά σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Αποκτήστε ένα πτυχίο

Προετοιμαστείτε για τα πτυχία CELI, Diploma, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωωσομάθειας, ειδικό μάθημα Ιταλικών, Ιταλική Φιλολογία, σπουδές στην Ιταλία και Erasmus.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το Erasmus δεν είναι μόνο για φοιτητές!


Σκέφεστε να δημιουργήσετε την δική σας επιχείρηση ή είστε ήδη επαγγελματίας; Τότε το "Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες" θα μπορούσε να είναι ό,τι πρέπει για εσάς! Το πρόγραμμα προσφέρει στους νέους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να εργαστούν για περίοδο μέχρι 6 μηνών μαζί με έναν έμπειρο επιχειρηματία στην επιχείρησή του σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία.

Εργαστείτε στην Ιταλία με έμπειρους επιχειρηματίες του τομέα που σας ενδιαφέρει.


Tο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ERASMUS Νέων Επιχειρηματιών», προσφέρει τη δυνατότητα τόσο σε νέους όσο και σε έμπειρους επιχειρηματίες να εργαστούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μαζί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τεράστιο ενδιαφέρον για την online εκπαίδευση από τα μεγάλα πανεπιστήμια.


Το Διαδίκτυο είναι μέσο διασκέδασης και επικοινωνίας. Είναι, βέβαια, και πηγή γνώσης. Μπορεί, όμως, να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση; Και με τι κόστος; Το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει την απάντηση.

O παραδοσιακός τρόπος παράδοσης των μαθημάτων δεν θεωρείται πλέον ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης της γνώσης, σημειώνει ο Νάιαλ Σλέιτερ. 


Σε λιγότερο από έναν μήνα, και συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου, το φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο θα εγκαινιάσει τρία νέα τμήματα που θα λειτουργούν online: το πρώτο λέγεται «Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη», το δεύτερο «Εισαγωγή στις Βάσεις Δεδομένων» και το τρίτο «Μηχανισμός Εκμάθησης».




Το διδακτικό προσωπικό των online τμημάτων αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες. Η εγγραφή είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Όσοι φοιτήσουν θα πρέπει να μελετούν, να κάνουν εργασίες στο σπίτι και να δίνουν εξετάσεις. Στο τέλος θα ανταμείβονται με έναν τίτλο σπουδών.

Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Έως σήμερα περισσότεροι από 135.000 άνθρωποι έχουν καταθέσει αίτηση εγγραφής για να μάθουν τα μυστικά της τεχνητής νοημοσύνης. Ένας από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου, ο Σεμπάστιαν Θραν, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχει περισσότερους φοιτητές απ' όσους είχε σε ολόκληρη την πανεπιστημιακή του καριέρα.

Αλλά το Στάνφορντ δεν είναι το μόνο πανεπιστήμιο που ανοίγει τις πύλες του στην ψηφιακή εκπαίδευση. Πολλά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ακολουθούν ή ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με σκοπό να προσφέρουν ολοκληρωμένα προγράμματα, αλλά και τίτλους σπουδών.

«Το Διαδίκτυο είναι δώρο Θεού για τους φοιτητές μας», δηλώνει στην εφημερίδα Independent ο Νάιαλ Σλέιτερ, διευθυντής μάθησης, διδασκαλίας και ποιότητας στο βρετανικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. «Το Ίντερνετ προσφέρει άμεση πληροφόρηση, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να συνδεθούν με άλλους συναδέλφους τους. Εάν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο είχε ιδρυθεί σήμερα, οι δομές του θα είχαν αναπτυχθεί γύρω από τον κυβερνοχώρο» προσθέτει.

Το πείραμα του πανεπιστημίου του Στάνφορντ κινείται ανάμεσα σε δύο εκπαιδευτικούς άξονες. Στον πρώτο προβλέπεται η δημιουργία τμημάτων επί πληρωμή τα οποία θα παρέχουν τίτλους σπουδών. Ο δεύτερος άξονας είναι η διάθεση στο Διαδίκτυο τεράστιων ποσοτήτων εκπαιδευτικών πηγών, στις οποίες το κοινό θα έχει ελεύθερη πρόσβαση. Μαθήματα και διαλέξεις προσφέρονται ήδη στο YouTube ή το iTunes από φημισμένα ιδρύματα, όπως είναι το πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Όλα αυτά υπό το φως της διαπίστωσης ότι ο παραδοσιακός τρόπος παράδοσης των μαθημάτων δεν θεωρείται πλέον ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης της γνώσης, όπως σημειώνει ο Νάιαλ Σλέιτερ. «Εάν εξετάσει κανείς τους φοιτητές λίγο μετά την έναρξη της παράδοσης θα διαπιστώσει ότι έχουν συγκρατήσει πολύ λίγα πράγματα» προσθέτει.

Με τον επικεφαλής μάθησης και διδασκαλίας του βρετανικού Ανοικτού Πανεπιστημίου συμφωνεί ο δρ. Λάιν Χάρισον, διευθυντής διδασκαλίας και μάθησης στο Ινστιτούτο δια βίου εκπαίδευσης του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

«Ένας καλός διδάσκων θα αλλάξει τον ρυθμό έπειτα από δεκαπέντε λεπτά και το Ίντερνετ επιτρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο πιο φυσιολογικά. Η τεχνολογία που επιστρατεύει το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ κάνει τα μαθήματα πιο ευχάριστα στην παρακολούθηση» επισημαίνει. Το Κέμπριτζ θα αναπτύξει ανάλογα τμήματα την επόμενη άνοιξη.

Το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ δίνει έμφαση στο γεγονός ότι το Διαδίκτυο προσφέρει ένα διαρκές κανάλι επικοινωνίας με τους καθηγητές, γεγονός πολύ σημαντικό ειδικά για τους εργαζόμενους φοιτητές. Αυτοί οι τελευταίοι θα μπορούν να θέτουν online τις απορίες τους και οι καθηγητές θα απαντούν ξεκινώντας από τα ερωτήματα, που τίθενται με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Το Διαδίκτυοφαίνεται ότι είναι το κλειδί μιας «εκπαίδευσης για όλους».


Πηγή: inital.gr

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Filastrocca di settembre

A settembre ci son frutti
che vorrebbero mangiare tutti
e un mio amico un po' abbondante
di ricette ne sa tante
Ciccio bello e pacioccone
è davvero un gran mangione
e divorava con le pere
un buon formaggio del droghiere
e con i fichi ed il prosciutto
in un boccone finisce tutto
ti racconto come fa
prova anche tu leggendo qua

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Σεμινάρια Ιταλικής κουζίνας στην Δ.Ε.Θ.


Σεμινάρια Ιταλικής Κουζίνας











Κάθε ημέρα από τις 11/9/2011 έως και τις 18/9/2011 θα πραγματοποιούνται σεμινάρια Ιταλικής κουζίνας.

Το Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο σας περιμένει κάθε μέρα στις 18.00 (από 11/9 - 18/9) στο περίπτερο 7 της Δ.Ε.Θ.

Οι σεφ των Ιταλικών εστιατορίων της Βόρειας Ελλάδας θα μαγειρεύουν και θα παραδίδουν μαθήματα.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Εξετάσεις Νοεμβρίου 2011

Θα δώσετε εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας;


Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι την και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2011.


Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 για τα επίπεδα:
α) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test και
β) Γ1 «πολύ καλή γνώση»


Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
  • Μία φωτογραφία μικρού μεγέθους.
  • Ένα έντυπο παράβολο δημοσίου :
α. των 80 ευρώ για το επίπεδο Β ( Β1 «μέτρια γνώση» και Β2 «καλή γνώση»),
β. των 80 ευρώ για το επίπεδο Γ1 («πολύ καλή γνώση»).




Σωστή προετοιμασία για τις εξετάσεις


Μικρά μυστικά που θα οδηγήσουν στην επιτυχία…

Καλή προετοιμασία στις εξετάσεις σημαίνει σεβασμός στην ισορροπία σας!  Η προετοιμασία για τις εξετάσεις είναι το ίδιο δύσκολη με τη διοίκηση μιας μεγάλης εταιρείας.

Μελετήστε περισσότερο αυτά που δεν ξέρετε καλά.
ΒΗΜΑ 1ο: Οργάνωση του χρόνου

Αν καταφέρετε να οργανώσετε το χρόνο σας σωστά, η επιτυχία είναι ευκολότερη.  Όταν μπείτε σ’ αυτή τη διαδικασία, να θυμάστε πως ό,τι κάνουμε στη ζωή μας τρώει χρόνο. Όσο απαραίτητο είναι το διάβασμα, είναι και η ξεκούραση.  Μην κάνετε το λάθος να διαβάσετε πολλές ώρες συνεχόμενα, γιατί θα εξοντώσετε το νευρικό σας σύστημα και το διάβασμά σας δεν θα είναι αποδοτικό!

ΒΗΜΑ 2ο : Οργάνωση και καταμερισμός της ύλης

Προσπαθήστε να μην αφήσετε πράγματα αδιάβαστα για τις παραμονές των εξετάσεων.

Διαιρέστε την ύλη σε κομμάτια και βάλτε τα στο καθημερινό σας πρόγραμμα σαν «πιάτο ημέρας».

Οργανώστε το διάβασμα με ποικιλία.  Μη βάζετε πολλή ύλη ενός μόνο πράγματος σε μια μέρα.  Θα βαρυστομαχιάσετε!

Υιοθετήστε τη συνήθεια να κάνετε κάθε βράδυ μια γρήγορη ανασκόπηση όσων έχετε μελετήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΒΗΜΑ 3ο: Τεχνικές μελέτης

Η μνημονική είναι ένα σύστημα για να απομνημονεύετε δύσκολες λέξεις και εκφράσεις.  Για να μπορείτε να τα απομνημονεύσετε μπορείτε να σκεφτείτε με τι μοιάζει η λέξη που πρέπει να θυμάστε, π.χ. πείτε ότι πρέπει να μάθετε την λέξη «cucchiaio» (κουκιάιο=κουτάλι).  Το «cucchiaio» σας θυμίζει ότι τα κουκιά με αυτό τα τρώτε.  Για να το θυμάστε λοιπόν μπορείτε να φανταστείτε ότι τρώτε κουκιά με το cucchiaio!