Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Οκτώβριος: ένας μήνας πριν τις εξετάσεις

Ήρθε ο Οκτώβριος και το πρόγραμμά μας μπαίνει σιγά σιγά σε τάξη. Τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει, το ίδιο και η εξεταστική πολλών φοιτητών. Εσείς έχετε βρει το ρυθμό σας, ή ακόμη προσπαθείτε να προσαρμοστείτε στο φθινόπωρο; Με το πρωινό ξύπνημα πως τα πάτε; Αν δυσκολεύεστε, διαβάστε την ιστορία ενός Ιταλού για το πως κατάφερε να ξυπνάει νωρίς το πρωί.


Decidere è sempre il primo e fondamentale passo per attuare un cambiamento, ma poi si deve seguire la fondamentale fase 2: passare all’azione!

Τον άλλο μήνα έχουμε εξετάσεις! Για τα επίπεδα Β1, Β2 και Γ1 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και για όλα τα επίπεδα Celi, από Celi 1 μέχρι Celi 5. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά τα πτυχία, διαβάστε το παρακάτω άρθρο:


Τα πιο διαδεδομένα πτυχία για την πιστοποίηση της γνώσης των ιταλικών είναι το CELI, το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) και το Diploma.
Στην προετοιμασία μας για τις εξετάσεις, εκτός από τα μαθήματα και την προσωπική μελέτη, σημαντικό ρόλο παίζουν η οργάνωση του χρόνου μας αλλά και η διατροφή μας. Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα για να πάρετε ιδέες και να προετοιμαστείτε καλύτερα.

Δημιουργήστε ένα ντοσιέ λεξιλογίου με διάφορες κατηγορίες, π.χ. χρώματα, ζώα, φαγητά και κάθε φορά που μαθαίνετε μία νέα λέξη την προσθέτετε στην κατηγορία της. Σκεφθείτε πως όταν έρθει η ώρα των εξετάσεων θα έχετε μία πλούσια πηγή για τα προφορικά και την έκθεσή σας!

Θέλετε να προετοιμαστείτε για τις επόμενες εξετάσεις; Στείλτε e-mail στο info@italianonline.gr για ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα!
Μου φάνηκε...