Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τα ιταλικά στις διακοπές μας!

Πώς μπορούμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας χωρίς να ξεχάσουμε όσα μάθαμε στα ιταλικά;

Σύρετε το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία και δείτε τι γράφει!
Η βαλίτσα μας στα ιταλικά

Γράψτε στα ιταλικά την λίστα με τα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας. Αν δεν γνωρίζετε κάποια λέξη, αναζητήστε την στο λεξικό. Την ίδια λίστα θα χρησιμοποιήσετε πριν επιστρέψετε για να ελέγξετε ότι τα πήρατε όλα πίσω. Έτσι θα κάνετε και επανάληψη!

Μιλήστε στα ιταλικά

Τώρα είναι η ευκαιρία να βάλουμε στην πράξη όλα όσα μάθαμε. Το ιδανικό θα ήταν ένα ταξίδι στην Ιταλία, ώστε να γνωρίσουμε από κοντά όσα βλέπουμε στα βιβλία μας. Αν είστε τυχεροί και συναντήσετε Ιταλούς τουρίστες, μιλήστε τους στα ιταλικά, όπως μπορείτε, μην ντρέπεστε!    

Διαβάστε ιταλικά περιοδικά

Στην παραλία, στην πισίνα, στην καφετέρια, στο σπίτι, διαβάστε περιοδικά στα ιταλικά. Πολλά περιοδικά που υπάρχουν στα ελληνικά, μπορείτε να τα βρείτε και στα ιταλικά (π.χ. Cosmopolitan, Focus, Vogue, κτλ.)

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε ιταλικές εφημερίδες ή ένα βιβλίο στα ιταλικά.

Ακούστε ιταλικά τραγούδια

Στην παραλία, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, ακούστε ιταλικά τραγούδια και τραγουδήστε κι εσείς μαζί! Έχετε δοκιμάσει ποτέ καραόκε στα ιταλικά;

Επίσης μπορείτε αντί να διαβάσετε ένα βιβλίο να το ακούσετε. Είναι τα λεγόμενα audiolibri τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το διαδίκτυο.

Τα ιταλικά στην κουζίνα

Αν σας αρέσει η μαγειρική, μπορείτε να την συνδυάσετε με την αγαπημένη σας γλώσσα: κάντε μία αναζήτηση σε ιταλικά site με συνταγές, βρείτε την συνταγή που σας αρέσει, και... δημιουργήστε! 

Εννοείται πως την λίστα για τα ψώνια θα την γράψετε στα ιταλικά!


Θέλετε να μάθετε ιταλικά; 
Δοκιμάστε δωρεάν ένα online μάθημα!
Δείτε πως στο www.italianonline.gr