Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ήρθε το φθινόπωρο, καλό μήνα σε όλους! (Σεπτέμβριος 2012)

Το φθινόπωρο μας καλωσορίζει με τον πρώτο μήνα του, τον Σεπτέμβριο. Εμείς τον υποδεχόμαστε με ένα όμορφο ιταλικό ποιηματάκι:

Filastrocca di Settembre

Απολαύσαμε το καλοκαίρι και τις διακοπές, ξεκουραστήκαμε και γεμίσαμε τις μπαταρίες μας. Τώρα, γεμάτοι όρεξη και ενέργεια, ετοιμαζόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά. Κάνουμε σχέδια, αλλαγές και βάζουμε νέους στόχους, όπως το να μάθουμε μία ξένη γλώσσα.

Θέλετε να μάθετε ιταλικά; Δοκιμάστε ένα δωρεάν μάθημα!

Αν μιλάτε ιταλικά ή παρακολουθείτε μαθήματα, είναι ευκαιρία να αποκτήσετε ένα πτυχίο. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αν θέλετε να σπουδάσετε ή να κάνετε μεταπτυχιακό στην Ιταλία, αν θέλετε να βρείτε εργασία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Ακόμη και αν δεν σχεδιάζετε να σπουδάσετε ή να αναζητήσετε εργασία, η απόκτηση ενός πτυχίου είναι μία πρόκληση! 

Ποια είναι τα πτυχία των Ιταλικών που μπορώ να αποκτήσω; 

Στις 26 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε! Είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη. 

Διαβάστε το άρθρο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. 

Την ίδια μέρα, στις 26 Σεπτεμβρίου, το Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση με τίτλο: Η κληρονομιά των Ενετών στη Μεσόγειο. 

Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ. 

Το Italian Online Blog σας εύχετε να έχετε ένα όμορφο φθινόπωρο!