Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ιταλικές σειρές στην τηλεόραση

Μπορείτε να παρακολουθείτε στην ελληνική τηλεόραση ιταλικές σειρές με υπότιτλους στα ελληνικά. Στο Μακεδονία TV προβάλλονται δύο ιταλικές αστυνομικές σειρές.


RIS – CRIME EVIDENCE

Η σειρά ασχολείται με το συναρπαστικό κόσμο της εγκληματολογίας και της εγκληματικότητας, όπου η ανάλυση των στοιχείων, όσο μικρών και αν είναι μπορεί να οδηγήσουν στην ενοχή και την ομολογία του υπόπτου.

Μια ομάδα ειδικών μπορεί να αναπαραστήσει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, να παρακολουθήσει παράφρονες serial killers, βομβιστές, και να συλλάβει ληστές και ανθρώπους του υπόκοσμου.


Οι αποκαλύψεις τους μέσω μιας σειράς γεγονότων συνθέτουν ένα είδος πάζλ που οδηγεί, τελικά, στην επίλυση της υπόθεσης. Με αυτόν τον τρόπο, οι τηλεθεατές έχουν την αίσθηση ότι συμμετέχουν και αυτοί ενεργά στη διαδικασία της έρευνας.

Η σειρά εξελίσσεται σε μια πλούσια επαρχία της βόρειας Ιταλίας, όπου η πλειοψηφία των εγκλημάτων που διαπράττονται εμπλέκονται άμεσα με τη ζωή και τη καθημερινότητα των κατοίκων της. Η προσωπική ζωή των μελών της ομάδας έρευνας αναλύεται, πολλές φορές ταυτίζεται και εμπλέκεται στη σειρά.

Περιγραφή: Δραματική σειρά, παραγωγής 2006
Ηθοποιοί: Lorenzo Flaherty, Nicole Grimaudo, Filippo Nigro, Ugo Dighero, Stefano Pesce, Giampiero Judica, Gea Lionello, Giulia Michelini




POLICE DISTRICT

Η ζωή μιας ομάδας ανδρών και γυναικών σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου κυριαρχεί αλληλοκάλυψη όσον αφορά την ιδιωτική και επαγγελματική τους ζωή.

Η απροσδόκητη άφιξη ενός σκληρού και απαιτητικού θηλυκού επιθεωρητή, της Giovanna Scalise, η οποία στο παρελθόν ασχολήθηκε με την μάχη ενάντια στη μαφία, διαφωνεί με την ομάδα λόγω της απειρίας τους, αλλά οφείλει να τους αναγνωρίσει το θάρρος, την αυτοθυσία και τις μεγάλες ανθρώπινες δυνατότητες που έχουν.

Η εργασία και η καθημερινή επαφή με τους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος, η υποστήριξή και η φιλία τους, έχουν βαθιά επίδραση στην Επιθεωρητή Scalise που είναι αποφασισμένη να σπάσει όλους τους δεσμούς με το παρελθόν της.

Μέχρι τη στιγμή που η μαφία της χτυπά την πόρτα… Μια ανώνυμη απειλή πλανάται πάνω από την καινούργια της ζωή. Εκείνοι που τη θέλουν νεκρή όμως, δεν έχουν υπολογίσει τη δυνατή ομάδα συναδέλφων που την περιβάλλει.

Η Scalise αποφασίζει να ξεκινήσει τώρα μια νέα ζωή, και η επιθεωρητής, η Giulia Corsi, αναλαμβάνει δράση. Η Giulia είναι μια δραστήρια γυναίκα που έχει κηρύξει πόλεμο κατά του εγκλήματος, αλλά εκτός υπηρεσίας είναι μια ευαίσθητη γυναίκα που όλες τις ανησυχίες της, της μοιράζεται με την αδελφή της Sabina.

Η δουλειά της στο τμήμα τη γεμίζει και η συναναστροφή της με την ομάδα, της καλύπτει το κενό που άφησε η οικογένεια που έχασε.

Το νέο αστυνομικό τμήμα υπερασπίζεται τους νόμους και φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές, αλλά δεν φοβάται να γίνει ευαίσθητο και ανθρώπινο στις προσωπικές του υποθέσεις.

Περιγραφή: Σειρά δράσης, παραγωγής 2007
Ηθοποιοί: Isabella Ferrari, Claudia Pandolfi, Ricky Memphis, Giorgio Tirabassi, Lorenzo Flaherty, Giorgio Pasotti, Cristina Moglia

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.